Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen. Dit gerecht is lekker als lunch, bijgerecht of zelfs als vegetarische hoofdmaaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 100 gr bulgur
- 500 gr kastanjechampignons
- 1 grote ui
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el gehakte rozemarijn
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 2 el balsamico
- 10 gr peterselie
- 30 gr hazelnoten
- 1 bol burrata
Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af.
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de steeltjes eraf. Snijd de kapjes kruislings iets in
en doe ze in een grote kom. Snijd de ui in dunne halveringen en rasp de knoflook fijn.
Voeg de ui, knoflook, 3 eetlepels olijfolie, gehakte rozemarijn, gerookte paprikapoeder, peper en zout toe aan de champignons en hussel alles goed door elkaar.
Leg de champignons met de bolle kant naar boven op de bakplaat en leg de ui eromheen. Schuif dit in de oven. Rooster dit in 18-20 minuten tot ze zacht zijn.
Haal ze dan uit de oven en zet de grill van de oven aan. Draai de champignons om en druk ze plat met de onderkant van een jampotje.
Giet de balsamico erover, schuif weer in de oven net onder de grill en rooster ze in 3-4 minuten. Haal ze dan uit de oven en doe dit met aanhangend vocht in een grote kom.
Hak de peterselie fijn en doe dit samen met de gekookte bulgur in de kom bij de champignons en uien. Hak de hazelnoten grof.
Meng alles door elkaar, voeg eventueel nog wat olijfolie toe en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.