Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm. Asperges en zalm en eieren zijn een hele goede combinatie. Daarom is dit zo'n lekkere salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 20 asperges
- 3 stuks gerookte zalmfilets à 125 gr
- 750 gr vastkokende aardappelen
- 8 eieren
- 1 bosje peterselie
- 4 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el mosterd
- peper en zout
Schil de asperges, breek de harde onderkanten eraf, snijd ze in stukken van 3 cm en kook ze ongeveer 5-7 minuten.
Zet het vuur uit en laat dan nog ongeveer 7 minuten staan in het hete water.
Schil de aardappelen, snijd deze eventueel doormidden en kook ze gaar.
Kook de eieren.
Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd in een grote schaal en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en meng ze dan door de saus.
Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.
Pel de eieren in snijd ze in vieren.
Verdeel de aardappelen met saus op de borden en leg de aspergestukken en eieren ertussen.
Breek de zalm in stukjes en leg deze hierop. Strooi als laatste wat peterselieblaadjes erover.