Lasagne met zalm en spinazie. Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie? Dan heb ik dit heerlijke recept voor jou. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 450 gr spinazie
- 2 lente-uien
- 1 teentje knoflook
- 4 takken dille
- ½ citroen
- 300 gr verse roomkaas
- 100 ml room
- 500 gr zalmfilets
- 250 gr verse lasagnevellen
- 2 bollen mozzarella
- 75 gr geraspte oude kaas
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in.
Spoel de spinazie schoon en kook het in ongeveer 5 minuten. Giet af en laat afkoelen en uitlekken. Snijd de spinazie dan fijn en doe het in een grote kom.
Snijd de lente-uien in hele dunne ringen, rasp de knoflook, hak de dilleblaadjes fijn en rasp de gele schil van de citroen. Doe dit bij de spinazie in de kom.
Doe de roomkaas en room erbij en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met lekker veel peper en een beetje zout.
Snijd de zalmfilets in dunne plakjes en snijd de mozzarellabollen in plakken.
Verdeel een lepel van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een laagje lasagnevellen.
Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel en daarop de helft van de zalmplakjes. Leg hierop nog een laag lasagnebladen en lepel de rest van de spinazie en zalm erop.
Dek dit af met de rest van de lasagnevellen en verdeel de mozzarella en kaas hierover.
Zet de schaal in de oven en bak de lasagne 40-45 minuten in de hete oven.