Lasagne met prei en walnoten. Een heerlijke vegetarische lasagne met prei in de hoofdrol. En een lekkere crunch erbij van de walnoten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 1 kg prei
- olijfolie
- 1 takje tijm, blaadjes ervan
- 10 salieblaadjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 200 gr verse roomkaas
- 1 kuipje Boursin
- 250 gr verse lasagnevellen
- 75 gr geraspte oude kaas
- peper en zout
- 50 ml slagroom
- 1 grote bol (200 gr) mozzarella
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 75 gr walnoten
- 10 salieblaadjes
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal (30x24 centimeter) in met olie.
Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd ze in dunne ringen. Spoel dit goed in koud water en laat uitlekken.
Bak in een grote koekenpan of wok in een scheut hete olie de preiringen op hoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de tijmblaadjes, salie en knoflook toe en bak dit even mee.
Meng nu de roomkaas en Boursin door de prei. Breng op smaak met lekker veel peper en zout.
Verdeel 2 eetlepels van dit preimengsel op de bodem van de ovenschaal. Hierop 1/3 deel van de lasagnevellen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas.
Dan de helft van het preimengsel en leg hierop weer lasagnevellen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Op de lasagnevellen de rest van het preimengsel.
Dan eindig je met lasagnevellen. Giet hierover een beetje room, verdeel de in plakken gesneden mozzarella, walnotenstukjes en geraspte Parmezaanse kaas erover.
Giet wat olie over de salieblaadjes en leg ze op de lasagne en schuif de schaal in de oven.
Bak de lasagne circa 30 minuten gaar en goudbruin.