Ga terug
–+ servings
Lapsang souchong ijsthee met kokoswater. Een heerlijke ijsthee met een pittige rokerige smaak van de lapsang souchong thee en een kokossmaak van het water.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Amerikaans, Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ltr gekookt water
  • 3 zakjes lapsang souchong
  • 1 ltr kokoswater
  • agavesiroop

Erbij

  • verse munt
  • sinaasappel
  • verse gember
  • sereh stengel

Instructies
 

  • Een dag ervoor: Zet de thee volgens de aanwijzingen hierboven. De thee mag goed sterk en zwart zijn. Laat de thee afkoelen en maak er eventueel ijsblokjes van.
  • Zet anders de thee en het kokoswater op tijd in de koelkast.
  • Mix de thee ijsblokjes met het kokoswater in een blender. Voeg agavesiroop naar smaak toe. Schenk dit in de glazen en garneer met een takje munt.
  • Voeg eventueel nog een schijfje sinaasappel, verse gember of een sereh stengel toe voor extra smaak.