Lamsschenkel met granaatappel. Houd je van lamsvlees en stoofpotjes, dan moet je beslist deze heerlijke lamsschenkels bereiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Marokkaans
- 4 lamsschenkels
- 1 el bloem
- olijfolie
- 2 uien
- 2 winterpenen
- 3 preistengels
- 1,5 ltr kippenbouillon
- 5 el granaatappelmelasse
- 2 kaneelstokjes
- 10 takken tijm
- 1 handvol granaatappelpitjes
- 1 bosje koriander
- peper en zout
- 2 tl korianderzaadjes
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl venkelzaadjes
- 1 gedroogd rood pepertje
- 1/2 tl saffraan
- peper en zout
Allereerst vijzel je de kruidenmix fijn. Kruid de lamsschenkels met de kruidenmix en bestrooi ze dan met wat bloem.
Schil de uien en snijd ze in grove stukken. Schrap de penen schoon en snijd deze in stukken. Snijd de prei in stukken, spoel dit schoon onder de koude kraan en laat uitlekken.
Verwarm in een grote pan de bouillon met de granaatappelmelasse. Voeg hierbij de wortels, kaneelstokjes en de tijmblaadjes. Laat op laag vuur staan.
Bak in een koekenpan in olijfolie de lams schenkels rondom goudbruin en leg ze daarna in de pan met bouillon. Bak de uien en prei in dezelfde koekenpan en voeg dit bij de lamsschenkels.
Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2,5 uur op laag vuur garen. Als de schenkels gaar zijn, haal je ze uit de pan en zet het vuur hoog. Laat de saus met groenten inkoken tot een lekkere dikke jus.
Garneer het gerecht met granaatappelpitjes en korianderblaadjes.