Ga terug
–+ servings
Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood. Deze lamsreepjes met dit brood zijn de moeite waard om eens te maken. Het brood maak je heel makkelijk zelf.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr lamsreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Platbrood

  • 30 gr roomboter
  • 95 ml melk
  • 160 gr zelfrijzend bloem
  • snufje zout
  • 4 takken koriander
  • zonnebloemolie

Tzatziki

  • 200 ml yoghurt
  • 1 mini komkommer
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 1 tak verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Brood: doe de melk en boter in een pannetje en verwarm dit tot de boter gesmolten is.
  • Meng nu de bloem door de warme melk en kneed dit een paar minuten of gebruik je keukenmachine hiervoor.
  • Hak de koriander fijn en meng samen met de zout door het deeg. Wikkel het deeg dan in plastic huishoudfolie en laat een half uur rusten. Verdeel het deeg dan in vier stukken en rol dit uit tot ongeveer 3 mm dik.
  • Verhit een pan met zonnebloemolie en bak hierin de broden goudbruin aan beide kanten in ongeveer een minuut per kant. Vet ze eventueel nog in met een beetje olijfolie en stapel ze op.
  • Tzatziki: snijd de komkommer en abrikozen in kleine stukjes en meng dit door de yoghurt. Hak de munt en knoflook fijn en roer dit door de yoghurt, breng op smaak met peper en zout.
  • Dep het vlees goed droog. Meng olijfolie, ras-el-hanout, gerookte paprikapoeder, peper en zout erdoor. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de lamsreepjes op hoog vuur bruin.
  • Serveer het vlees met het brood en de saus. Meng wat gerookte paprikapoeder door de olijfolie en druppel dit over het gerecht. Smullen maar!