Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus. Een heerlijk en feestelijk recept voor lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus voor een speciaal etentje thuis.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 8 lamskoteletjes
- 1 el rozemarijnzout*
- peper
- olijfolie
- 250 ml room
- 1 el Dijon mosterd
- 2 teentjes knoflook
Haal de lamskoteletjes een half uurtje voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep ze goed droog met keukenpapier.
Verhit een (gietijzeren)pan op hoog vuur. Voeg wat olie toe en laat dit ook heet worden. Bestrooi het vlees vlak voor het bakken, met de rozemarijnzout en peper.
Doe de lamskoteletjes in de hete pan en bak ze in een paar minuten goudbruin aan een kant. Draai ze dan om en bak de andere kan ook goudbruin in een paar minuten.
Haal de koteletjes uit de pan en leg ze op een warm bord onder aluminiumfolie.
Blus de pan af met de room en voeg dan de mosterd en knoflook toe.
Meng alles door elkaar en laat op hoog vuur nog iets inkoken. Proef of de saus voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat rozemarijnzout, peper of mosterd toe.
Leg de koteletjes weer in de pan en serveer het zo op tafel.