Ga terug
+ servings
Lamsfilet met gegrilde asperges. Een echt voorjaarsgerecht, lamsvlees met asperges zijn een heerlijke combinatie. Een verwengerecht voor een speciale avond.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 lamsfilet (250 gr)
  • 2 tl rozemarijnzout*
  • olijfolie
  • 600 gr witte asperges

Saus

  • 20 gr daslook
  • 100 ml crème fraîche
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • peper en zout

Instructies
 

  • Saus: spoel de daslook schoon en dep de bladeren droog. Snijd het blad fijn en mix dit samen met de in een blender of met een staafmixer.
  • Meng wat citroenrasp door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de asperges en kook ze ongeveer 7-10 minuten beetgaar. Giet ze dan af en dep ze droog. Giet een beetje olijfolie over de asperges en grill ze in een grillpan.
  • Bestrooi de lamsfilet met het rozemarijnzout. Verwarm een bakpan met olijfolie en bak hierin de lamsfilet op hoog vuur goudbruin in ongeveer 2-3 minuten per kant.
  • Haal de lamsfilet uit de pan en laat 5 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
  • Snijd dan de filet dan in schuine plakken.
  • Lepel wat saus op de borden en verdeel de gegrilde asperges hierop. Leg hierbij de lamsfilet en rasp nog wat citroenschil erover.
  • Serveer er eventueel gekookte of gebakken krieltjes bij.