Lamsburgers met walnotensaus en tzatziki. Ben je gek op lamsvlees en hamburgers dan moet je deze echt eens proberen. Lekker met de sauzen erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- 2 lamsburgers
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 50 gr walnoten
- 1 teentje knoflook
- 50 ml heet water
- 30 ml olijfolie
- 1 el Ajvar** pittig
Erbij
- 2 pitabroodjes
- zelfgemaakte tzatziki*
- 1 handvol baby spinazie
- 1 tomaat
- 4 takken koriander
Bak de pitabroodjes af in de oven en snijd ze dan doormidden.
Bestrooi de burgers met de gerookte paprikapoeder en komijnpoeder.
Walnotensaus: doe de walnoten, teentje knoflook, heet water, olijfolie en Ajvar in een keukenmachine en mix tot een saus.
Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur (zonder olie of boter) en bak hierin de burgers goudbruin en net gaar in 3-5 minuten per kant.
Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken.
Beleg de pitabroodjes met een beetje tzaziki, leg hierop de spinazieblaadjes en daarop de burger. Lepel de saus erop en garneer met tomaatplakjes en korianderblaadjes.