Labneh van geitenyoghurt. Labneh is niets meer dan uitgelekte yoghurt. Ik heb het deze keer van geitenyoghurt gemaakt en dat was super lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 5 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 500 ml geitenyoghurt
- 1 el zeezout
- extra vergine olijfolie
- 2 el dukkah*
Meng zout door de geitenyoghurt. Bekleed een vergiet met een schone theedoek en zet dit op een kom. Of gebruik een papieren koffiefilter in een plastic koffiefilter, dit werkt ook.
Schenk de yoghurt in de theedoek of koffiefilter. Laat dit enkele uren tot een nachtje uitlekken voor smeuïge labneh. Hoe langer je het laat uitlekken, hoe steviger wordt het.
Doe de labneh dan in een schaal of kom en trek er cirkels in met een vork. Giet er een scheut goede olijfolie over en bestrooi met de dukkah. Serveer met Turks brood.