Ga terug
+ personen
Labneh van geitenyoghurt. Labneh is niets meer dan uitgelekte yoghurt. Ik heb het deze keer van geitenyoghurt gemaakt en dat was super lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Equipment

  • vergietschaal of kom (waar de vergiet op past)
  • (thee- of kaas-)doek, schoon en koud gespoeld

Ingrediënten
  

  • 500 ml geitenyoghurt
  • 1 el zeezout
  • extra vergine olijfolie
  • 2 el dukkah*

Instructies
 

  • Meng zout door de geitenyoghurt. Bekleed een vergiet met een schone theedoek en zet dit op een kom. Of gebruik een papieren koffiefilter in een plastic koffiefilter, dit werkt ook.
  • Schenk de yoghurt in de theedoek of koffiefilter. Laat dit enkele uren tot een nachtje uitlekken voor smeuïge labneh. Hoe langer je het laat uitlekken, hoe steviger wordt het.
  • Doe de labneh dan in een schaal of kom en trek er cirkels in met een vork. Giet er een scheut goede olijfolie over en bestrooi met de dukkah. Serveer met Turks brood.