Ga terug
+ servings
Labneh met spinazie en knoflook. Deze Labneh met spinazie en knoflook is uitgelekte yoghurt met spinaziepoeder en knoflook erdoor. Lekker als dip.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Gang Bijgerechten, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 el spinaziepoeder
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 el zeezout
  • extra vergine olijfolie
  • #extra nodig#
  • zeef
  • schaal of kom (waar de zeef op past)
  • (thee)doek, schoon en koud gespoeld

Instructies
 

  • Meng het zout, spinaziepoeder en knoflook door de yoghurt. Bekleed een zeef of vergiet met de doek en zet op een kom.
  • Giet de yoghurt in de (thee)doek. Laat enkele uren tot een nachtje uitlekken voor smeuïge labneh. Hoe langer je het laat uitlekken, des te steviger wordt het.
  • Doe de labneh over in een schaaltje, trek met een mes cirkels in de labneh en giet er een lekkere scheut goede olijfolie over. Ik heb er nog wat spinaziepoeder overheen gestrooid.