Labneh maken. Labneh (of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 8 uur uur
Totale tijd 8 uur uur 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 tl zeezout
- extra vergine olijfolie
Meng het zout door de yoghurt. Bekleed een zeef of vergiet met de doek en zet op een kom.
Schenk de yoghurt in de theedoek. Laat enkele uren tot een nachtje uitlekken voor smeuïge labneh. Hoe langer je het laat uitlekken, des te steviger wordt het.
Doe de labneh over in een schaaltje of een plat bord, trek er cirkels in met een vork en giet er een lekkere scheut goede olijfolie over.
Ik heb er za’atar en granaatappelpitjes overheen gestrooid.
Serveer met pitabrood.