Ga terug
+ servings
Labneh maken. Labneh (of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Equipment

  • zeef
  • schaal of kom (waar de zeef op past)
  • (thee)doek, schoon en koud gespoeld

Ingrediënten
  

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl zeezout
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Meng het zout door de yoghurt. Bekleed een zeef of vergiet met de doek en zet op een kom.
  • Schenk de yoghurt in de theedoek. Laat enkele uren tot een nachtje uitlekken voor smeuïge labneh. Hoe langer je het laat uitlekken, des te steviger wordt het.
  • Doe de labneh over in een schaaltje of een plat bord, trek er cirkels in met een vork en giet er een lekkere scheut goede olijfolie over.
  • Ik heb er za’atar en granaatappelpitjes overheen gestrooid.
  • Serveer met pitabrood.