Kwark parfait met sinaasappel. Kwark gecombineerd met sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes met daarop een soort karamellaagje van bruine basterdsuiker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Amerikaans
- 1 sinaasappel
- 200 gr kwark
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
Spoel de schil van de sinaasappel goed schoon. Rasp hem dan rondom met een fijne rasp (zesteur). Meng de rasp door de kwark.
Gebruik een dun, scherp mes om de schil van de sinaasappel rondom te verwijderen en snijd vervolgens tussen de vliezen door om de sinaasappelpartjes eruit te snijden.
Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes.
Lepel de helft van de kwark in een glaasje en schep daar alle sinaasappelpartjes op.
Vul het glaasje dan af met de rest van de kwark.
Lepel de donkerbruine basterdsuiker erop en zet het afgedekt in de koelkast.
Top het de volgende ochtend eventueel af met granola, etc.