Ga terug
+ servings
Kung Pao noedels met garnalen. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Saus

  • 180 ml kippenbouillon
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 120 ml sojasaus
  • 60 ml rijstwijn
  • 50 ml zoete chilisaus
  • 1 tl Sriracha
  • 50 gr palmsuiker
  • 2 el sesamolie

Noedels

  • 350 gr bami
  • 20 rauwe grote garnalen
  • 2 rode paprika’s
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl Szechuan pepers
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 handvol pinda's
  • arachide olie

Instructies
 

  • Snijd de paprika’s in dunne repen, de knoflook in dunne plakjes en rasp de gember. Vijzel de
  • Szechuan pepers fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof.
  • Saus: breng je de bouillon aan de kook. Meng het aardappelzetmeel met 1 eetlepel water en doe dit bij de bouillon. Zet het vuur wat lager en roer goed door tot de bouillon gebonden is.
  • Voeg dan de overige Ingredienten voor de saus toe en meng alles goed door elkaar.
  • Kook de bami of noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Bak de rode paprika met de knoflook, gember en Szechuan pepers in een hete wok in een scheutje olie. Voeg dan de garnalen toe en bak tot ze mooi roze zijn.
  • Meng dan de gekookte bami, pinda’s en de saus erdoor. Serveer direct en strooi de lente-ui en korianderblaadjes erover.