Kulfi met mango en pistache. Ik heb heerlijke kleine kulfi ijsjes gemaakt van mango, saffraan, kardemom en pistachenoten. Je kunt ook kulfi ijs maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Indiaas
- 200 ml slagroom
- ½ tl kardemompoeder
- ¼ tl saffraan
- 250 gr mangoblokjes
- 200 ml gecondenseerde melk
- 60 gr pistachenoten
Klop de slagroom stijf met de kardemompoeder en saffraan.
Pureer de mangoblokjes in een blender en spatel dit samen met de gecondenseerde melk door de slagroom.
Hak de pistachenootjes in kleine stukjes en meng de helft door het ijs.
Schenk het mengsel in ijsvormjes. Zet in de vriezer en laat minimaal 6 uur bevriezen.
Top af met pistachenootjes en geniet van een heerlijk ijsje of serveer het als nagerecht.