Ga terug
+ servings
Kulfi met mango en pistache. Ik heb heerlijke kleine kulfi ijsjes gemaakt van mango, saffraan, kardemom en pistachenoten. Je kunt ook kulfi ijs maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 ml slagroom
  • ½ tl kardemompoeder
  • ¼ tl saffraan
  • 250 gr mangoblokjes
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 60 gr pistachenoten

Instructies
 

  • Klop de slagroom stijf met de kardemompoeder en saffraan.
  • Pureer de mangoblokjes in een blender en spatel dit samen met de gecondenseerde melk door de slagroom.
  • Hak de pistachenootjes in kleine stukjes en meng de helft door het ijs.
  • Schenk het mengsel in ijsvormjes. Zet in de vriezer en laat minimaal 6 uur bevriezen.
  • Top af met pistachenootjes en geniet van een heerlijk ijsje of serveer het als nagerecht.