Ga terug
–+ servings
Kruidige runderstoof met cranberries. Als deze stoofpot staat te pruttelen op het vuur, dan ruikt de hele keuken zo lekker en geurig naar Kerst.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1.4 kg runder riblappen
  • Peper en zout
  • olijfolie
  • 2 grote uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 3 cm gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 700 ml runderbouillon
  • 100 gr gedroogde cranberries
  • gehakte peterselie

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en bestrooi het met peper en zout.
  • Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp het stuk gember.
  • Zet een stoofpan op het vuur en verwarm hierin de bouillon met de kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs
  • Zet een grote bakpan met een scheut olie op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Bak hierin de vleesblokjes in porties rondom goudbruin en doe het dan in de stoofpan.
  • Als al het vlees gebakken is, fruit je in de bakpan de ui, knoflook en gember aan op middelhoog vuur en doe dit dan bij het vlees.
  • Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer drie uur zachtjes sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt.
  • Voeg de laatste 10 minuten de gedroogde cranberries erbij en laat nog even meekoken.
  • Serveer de runderstoof met de peterseliewortelpuree en garneer met peterselie.