Kruidige runderstoof met cranberries. Als deze stoofpot staat te pruttelen op het vuur, dan ruikt de hele keuken zo lekker en geurig naar Kerst.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 1.4 kg runder riblappen
- Peper en zout
- olijfolie
- 2 grote uien
- 3 knoflookteentjes
- 3 cm gember
- 2 kaneelstokjes
- 5 kruidnagels
- 2 steranijs
- 2 laurierblaadjes
- 700 ml runderbouillon
- 100 gr gedroogde cranberries
- gehakte peterselie
Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en bestrooi het met peper en zout.
Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp het stuk gember.
Zet een stoofpan op het vuur en verwarm hierin de bouillon met de kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs
Zet een grote bakpan met een scheut olie op het vuur en laat deze goed heet worden.
Bak hierin de vleesblokjes in porties rondom goudbruin en doe het dan in de stoofpan.
Als al het vlees gebakken is, fruit je in de bakpan de ui, knoflook en gember aan op middelhoog vuur en doe dit dan bij het vlees.
Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer drie uur zachtjes sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Voeg de laatste 10 minuten de gedroogde cranberries erbij en laat nog even meekoken.
Serveer de runderstoof met de peterseliewortelpuree en garneer met peterselie.