Kruidige linzen met gebakken eieren. Een heerlijk gerecht wat je kunt eten als lunch of als avond maaltijd. Het is een soort shakshuka met linzen en eieren.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 ui
- 2 tomaten
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl korianderpoeder
- olijfolie
- 200 gr gekookte linzen
- peper en zout
- 3 eieren
- ¼ tl pul biber
- 4 takken koriander
Snijd de ui in dunne ringen en de tomaten in kleine blokjes. Hak de korianderblaadjes grof.
Bak de ui in een antiaanbakpan in een scheut olijfolie goudbruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de specerijen toe en bak die even mee.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak ze tot ze zacht geworden zijn. Doe dan de linzen erbij en bak die ook even mee.
Maak da drie kuiltjes in het mengsel en breek een ei in elk kuiltje. Zet het vuur lager en leg een deksel of een bord op de pan en laat de eieren garen in ongeveer 5 minuten.
Als de eieren gaar zijn, haal je de pan van het vuur en bestrooi je het met peper, zout, de pul biber en korianderblaadjes.
Zet de pan op tafel zodat iedereen er iets uit scheppen kan.