Ga terug
+ servings
Kruidige appelcompote is het hele jaar door lekker, maar vooral in de herfst en winter. Je kunt het als bijgerecht of nagerecht serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 appels
  • 1 handvol rozijnen
  • 2-3 el rietsuiker
  • 1-2 tl kaneelpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl oranjebloesemwater

Instructies
 

  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel dan in stukjes.
  • Doe de appels in een kookpan en giet een half kopje water erbij. Strooi er de rozijnen, rietsuiker, kaneel, kardemom en gember over.
  • Zet de pan op het vuur en laat ongeveer 10 minuten zacht stoven tot een compote. Proef even of het zoet genoeg voor je is, zo niet voeg dan nog wat suiker toe.
  • Meng als laatste het oranjebloesemwater toe.
  • Serveer warm of koud.