Krokante kippenlevertjes met bloemkoolpuree. Paneer eens de kippenlevertjes, dan krijgen ze een lekker krokant korstje. Heerlijk met deze puree erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Puree
- 1 bloemkool
- 500 ml melk
- 1 klont roomboter
Kippenlevers
- 400 gr kippenlevers, schoongemaakt
- 2 tl bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 gr panko
Erbij
- 100 gr magere spekjes
- 2 uien, in dunne ringen
- olijfolie
Maak de bloemkool schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Kook de bloemkool in de melk (en eventueel wat water erbij) met zout gaar.
Giet het af maar vang de melk wel op en doe het met een klont boter in de blender en pureer tot een mooie gladde puree.
Als de puree te dik is kan je nog wat melk toevoegen, breng op smaak met peper en zout.
Zet 3 schalen klaar: 1 met bloem, 1 met losgeklopt ei en 1 met de panko.
Rol de kippenlevers eerst in de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko.
Bak in een grote koekenpan in een scheut olijfolie de kippenlevers rondom goudbruin en gaar in circa 5 minuten.
Bak in een andere pan de spekjes krokant, voeg dan de uienringen toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Serveer de kippenlevers op de puree en lepel er wat spekjes en ui bij.