Ga terug
+ servings
Kroepoek van rijstpapier met palingsalade. Frituur een velletje rijstpapier en je hebt in een paar seconden een heerlijk kroepoekje. Vul dit met paling.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpan
  • schuimspaan

Ingrediënten
  

  • 200 ml zonnebloemolie
  • 4 ronde rijstvellen

Salade

  • 100 gr gerookte palingfilet
  • 1 Granny Smith appel
  • 5 radijsjes
  • 2 lente-uien
  • 3 takken dille

Saus

  • 125 gr zure room
  • 1 tl mierikswortel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verhit de olie in een pan tot 180°C.
  • Frituur per keer een rijstvel enkele seconden tot die luchtig en krokant is. Druk met een schuimspaan of lepel de rijstvel plat in de olie, anders krult deze te veel op.
  • Schep met een schuimspaan uit de olie.
  • Laat het uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de rijstvellen.
  • Salade: Snijd de paling in dunne reepjes, de appel en radijsjes in kleine blokjes, de lente-uien in dunne ringen en hak de dille fijn. Meng dit in een kom met elkaar.
  • Saus: Meng de zure room met de mierikswortel en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Schep in elk rijstvel een lepel saus en verdeel de palingsalade over de rijstvellen.