Ga terug
–+ servings
Krieltjes Cacio e Pepe. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel? Pasta met lekker veel geraspte kaas en peper. Dit is de aardappelversie hiervan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo krieltjes
  • zout
  • olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el peperkorrels
  • 1 el gehakte peterselie

Instructies
 

  • Kook de krieltjes gaar (15-20 minuten) in water met flink wat zout erin.
  • Giet ze dan af en doe ze terug in de pan.
  • Maal de peperkorrels grof in een vijzel.
  • Giet een flinke scheut olijfolie over de krieltjes en bestrooi ze met 2/3 deel van de geraspte Parmezaanse kaas en peper.
  • Schud alles door elkaar en doe ze dan in een schaal.
  • Bestrooi ze met de overgebleven kaas en peper en giet er nog wat olijfolie over.
  • Bestrooi ze als laatste met wat verse peterselie.