Krieltjes Cacio e Pepe. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel? Pasta met lekker veel geraspte kaas en peper. Dit is de aardappelversie hiervan.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 kilo krieltjes
- zout
- olijfolie
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el peperkorrels
- 1 el gehakte peterselie
Kook de krieltjes gaar (15-20 minuten) in water met flink wat zout erin.
Giet ze dan af en doe ze terug in de pan.
Maal de peperkorrels grof in een vijzel.
Giet een flinke scheut olijfolie over de krieltjes en bestrooi ze met 2/3 deel van de geraspte Parmezaanse kaas en peper.
Schud alles door elkaar en doe ze dan in een schaal.
Bestrooi ze met de overgebleven kaas en peper en giet er nog wat olijfolie over.
Bestrooi ze als laatste met wat verse peterselie.