Kranssalade met gerookte zalm en paling. Wil je eens iets bijzonders serveren op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen, maak dan deze kranssalade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 200 gr warm gerookte zalm
- 200 gr koud gerookte zalm
- 100 gr gerookte paling
- 75 gr waterkers
- 1 bakje cress
Saus
- 250 gr zure room
- 25 gr dille
- 1 el mierikswortel
- peper en zout
Neem een heel groot rond bord van 33 centimeter doorsnee en leg in het midden een heel klein schoteltje.
Saus: doe de zure room in een schaaltje. Hak de dille fijn en meng dit samen met de mierikswortel door de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de warm, koud gerookte zalm en de paling in stukken. Vorm een soort roosjes van de plakjes koud gerookte zalm.
Verdeel ongeveer 2/3 deel van de waterkers rondom het schoteltje op het bord.
Leg de plakjes paling en een deel van de stukjes warm gerookte zalm en de roosjes van de koud gerookte zalm hierop.
Leg de rest van de waterkers op en tussen de vis en verdeel de rest van de vis weer hierop.
Lepel de saus erover en garneer met de salade met cress of tuinkers.