Ga terug
–+ servings
Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Een feestelijke borrelhap gemaakt van kazen, cranberries en pecannoten in de vorm van een kerstkrans.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Equipment

  • tulband van 17 centimeter

Ingrediënten
  

Kaasvulling

  • 400 gr verse roomkaas
  • 50 gr geitenkaas
  • 100 gr belegen Cheddar
  • 50 gr cranberries
  • 40 gr pecannoten
  • 20 gr bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rozemarijnzout*
  • peper

Topping

  • 5 gr bieslook
  • 5 cranberries
  • 5 pecannoten
  • 3 rozemarijntakjes
  • crackers

Instructies
 

  • Leg twee vellen huishoudfolie naast elkaar, iets overlappend en leg dit op de tulband. Druk de folie in de tulband zodat die helemaal ingepakt is vanbinnen.
  • Doe de roomkaas in een grote kom. Rasp hierboven de geitenkaas en de Cheddar kaas fijn. Meng de kaassoorten door elkaar.
  • Hak de cranberries, pecannoten en bieslook fijn en rasp de knoflook. Meng dit door het kaasmengsel samen met de rozemarijnzout en peper. Proef of het naar jouw smaak is.
  • Lepel het mengsel dan in de tulband en druk het goed aan. Zet de tulband afgedekt in de koelkast om op te stijven (ongeveer een uur of de hele nacht).
  • Haal de tulband uit de koelkast en stort de kaas voorzichtig op een bord. Decoreer de krans met fijngehakte bieslook, cranberries, pecannoten en de takjes rozemarijn.
  • Laat iets op kamertemperatuur komen voordat je het serveert met de crackers.