Ga terug
+ personen
Maak kennis met mijn nieuwe favoriete recept voor koude broccolisalade... ook wel het beste bijgerecht! Snel en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ rode ui,
  • rode wijnazijn
  • 75 gr rozijnen
  • 1 broccolistronk
  • 1 appel
  • 50 gr amandelen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne ringen, doe ze in een jampotje en vul deze met rode wijnazijn. Schud even goed en laat dit een uurtje staan.
  • Doe de rozijnen in een schaaltje en giet kokend water erover, laat 5 minuten staan en giet ze dan af.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe dit in een grote schaal (de stelen van de broccoli kan je gebruiken in een soepje).
  • Rasp de appel en hak de amandelen grof.
  • Voeg de uien, rozijnen, appel en amandelen toe aan de broccoli en meng goed door elkaar.
  • Dressing meng de mayonaise met de yoghurt, olijfolie en 2 eetlepels van de overgebleven rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.