Maak kennis met mijn nieuwe favoriete recept voor koude broccolisalade... ook wel het beste bijgerecht! Snel en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
- ½ rode ui,
- rode wijnazijn
- 75 gr rozijnen
- 1 broccolistronk
- 1 appel
- 50 gr amandelen
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 tl Dijonmosterd
- peper en zout
Snijd de rode ui in dunne ringen, doe ze in een jampotje en vul deze met rode wijnazijn. Schud even goed en laat dit een uurtje staan.
Doe de rozijnen in een schaaltje en giet kokend water erover, laat 5 minuten staan en giet ze dan af.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe dit in een grote schaal (de stelen van de broccoli kan je gebruiken in een soepje).
Rasp de appel en hak de amandelen grof.
Voeg de uien, rozijnen, appel en amandelen toe aan de broccoli en meng goed door elkaar.
Dressing meng de mayonaise met de yoghurt, olijfolie en 2 eetlepels van de overgebleven rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.