Ga terug
+ servings
Korianderpesto. Probeer deze pesto eens gemaakt van koriander, rode peper, knoflook, cashewnoten en olie. Lekker in soep of salades.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Aziatisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bosje koriander
  • 3 cm gember
  • ½ rode peper
  • ½ limoen
  • 50 gr cashewnoten
  • peper en zout
  • scheut plantaardige olie

Instructies
 

  • Hak de koriandersteeltjes en blaadjes grof. Rasp de gember. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd het in stukjes en rasp de schil van de limoen.
  • Doe alles in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel nog
  • olie toe.
  • Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
  • Je kunt de pesto afgesloten ongeveer 1 week bewaren in de koelkast.