Ga terug
+ personen
Koreaanse pannenkoek met garnalen. Een hartige pannenkoek met lekker veel groenten en garnalen erin. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 lenteuien
  • ½ winterpeen
  • 100 gr peultjes
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml water
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 200 gr rauwe garnalen
  • zonnebloemolie
  • 6 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • ½ rode peper
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 takken koriander*

Instructies
 

  • Dipsaus: Meng de sojasaus met de sesamolie, gember, knoflook, fijngehakte rode peper en sesamzaadjes.
  • Snijd de lente-uien in stukken, rasp de wortel en snijd de peultjes in de lengte doormidden.
  • Meng in een grote kom de bloem, eieren, water, kurkuma, gerookte paprikapoeder en peper en zout met elkaar. Voeg de gesneden groenten erbij en meng dit door het mengsel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet het mengsel hierin. Leg de rauwe garnalen hierop en bak de pannenkoek in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Serveer de pannenkoek met de dipsaus en bestrooi met korianderblaadjes en rode en zwarte sesamzaadjes.