Koreaanse Bibimbap met longhaas. Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 500 gr longhaas
- 1 el zonnebloemolie
Dressing
- 125 ml perensap
- 50 ml sojasaus
- 20 ml rijstwijn
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 1 el gember, geraspt
- 1 el Sriracha
- 1 el bruine basterdsuiker
Groenten
- 10 radijsjes, in kwarten gesneden
- 1 winterwortel, in dunne plakken
- 100 ml witte wijnazijn
- 2 el suiker
- ½ rode peper, in dunne ringen
- 100 gr spitskool, fijngesneden
- 250 gr sugar snaps, geblancheerd
Rijst
- 300 gr (zilvervlies)rijst, gekookt
- 50 gr baby spinazie
- 4 takken koriander
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 4 tl sesamzaadjes
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een schaaltje.
Marineer het vlees: schenk hiervoor 2/3 deel van de dressing in een schaal, leg hierin de hele longhaas en laat minimaal een uurtje marineren in de koelkast.
Haal het vlees daarna uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Laat de longhaas op kamertemperatuur komen, voordat je het gaan bakken.
Verwarm de azijn, een scheutje water, de suiker en rode peper in een pannetje. Als de suiker opgelost is, giet het dan over de radijsjes en wortel. Laat dit ongeveer 20 minuten marineren.
Verhit een eetlepel olie in een bakpan. Bak hierin de longhaas rondom goudbruin in 3 minuten per kant. Giet de marinade van het vlees erbij en laat dit met het vlees ongeveer 10 minuten in de pan inkoken tot een stroperige saus.
Neem de longhaas uit de pan en leg het op een snijplank, dek het af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in dunne plakken dwars op de draad.
Meng de rijst met de spinazie, koriander, lente-ui en de overgebleven dressing en verdeel dit over de 4 bowls.
Verdeel hierop het vlees met de saus, de radijsjes, wortel, spitskool en sugar snaps.
Serveer een gebakken ei erop en bestrooi als laatste met sesamzaadjes.