Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten. Koolrabi is eigenlijk een vergeten groente, je ziet ze niet zo vaak meer liggen in de winkel. Koop er eens eentje en maak deze lekkere Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten ervan.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 middelgrote koolrabi
- 1 stevige peer
- 50 gr pecannoten
- 8 zachte dadels
Saus
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 1 tl ras-el-hanout
- peper en zout naar smaak
Schil de koolrabi en peer en rasp deze met een grove rasp, een mandoline of met een keukenmachine.
Maak een dressing door de yoghurt te mengen met de honing en ras-el-hanout. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de geraspte koolrabi/peer door de dressing.
Hak de pecannoten in stukken en snijd de dadels in stukjes en meng dit door de salade.