Koolraapsoep met miso. Een heerlijk verwarmend koolraapsoep met miso, gebakken paddenstoeltjes erop en met een paar druppels Sriracha voor extra pit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Soepen, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 1 koolraap (1 kg)
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 el miso
- peper en zout
- 1 ltr groentebouillon
Topping
- 150 gr beukenzwammetjes
- 4 el sojasaus
- 4 takken koriander
- 1 tl Sriracha
Schil de koolraap en winterpeen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui met de knoflook aan in een grote soeppan in een scheut olijfolie.
Voeg dan de koolraap, wortel, de miso en wat peper en zout toe en bak dit even mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 25-30 minuten koken op middelhoog vuur tot de groenten gaar zijn.
Pureer het met een staafmixer of in een blender tot een mooie gladde romige soep.
Voeg eventueel wat bouillon toe als de soep te dik lijkt en breng op smaak met peper en zout.
Bak de beukenzwammetjes goudbruin in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Voeg dan de sojasaus toe en bak dit even mee.
Lepel de soep in kommen en garneer met de beukenzwammetjes, gehakte korianderblaadjes en een paar druppels Sriracha.