Koolraappuree met zwarte knoflook. Extra romige en smaakvolle puree van een vergeten groente, daar kan geen aardappelpuree tegen op.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 kg koolraap
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 50 ml room
- 1 klont roomboter
- 5 teentjes zwarte knoflook
Schil de koolraap met een dunschiller en snijd deze in plakken en dan in kleine blokjes.
Doe ze in een pan samen met de gepelde teentjes knoflook.
Breng het aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Laat het ongeveer 20 minuten koken tot de koolraap zacht is. Giet het dan af en laat goed uitlekken.
Schep de blokjes koolraap (inclusief de knoflookteentjes) in een keukenmachine en pureer dit.
Voeg er dan zoveel room en een klont roomboter bij tot je een smeuïge en mooie gladde puree hebt.
Snijd de zwarte knoflook fijn en meng dit als laatste door de puree, of pureer het door de puree.