Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter. Wil je eens een heel bijzonder bijgerecht serveren, maak dan deze heerlijke koolraapblokjes geglaceerd in miso boter
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 koolraap (± 1 kg)
- 50 gr roomboter
- 3 el donkere miso
- 2 el limoensap
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Snijd de onderkant van de koolraap af en schil hem. Snijd de koolraap dan in dikke plakken van ongeveer 2 centimeter. Snijd de plakken weer in blokken van 2 centimeter.
Leg de blokjes in een (bak)pan en voeg zodanig veel heet water toe tot de blokjes net onderstaan. Doe de roomboter en miso erbij en breng aan de kook (zonder deksel).
Kook de blokjes op (middel)hoog vuur en roer ze af en toe voorzichtig om. Kook ze net zo lang (ongeveer 30 minuten) tot de blokjes zacht zijn en het vocht zo goed als verdampt is.
Hussel ze nog even door, zodat ze allemaal mooi glanzen en vocht als dikke saus aan de blokjes kleeft (glaceren heet dat).
Giet de limoensap erover, roer ze nog even door en lepel ze dan in een mooie schaal.
Bestrooi ze met de zwarte sesamzaadjes en serveer direct.