Komkommersalade met basilicum. Net even weer iets anders dan een tzaziki welke gemaakt wordt met komkommer en munt. Lekker bij gegrild vlees.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Salades, Sauzen/Dips
Keuken Mediterraans
- 1 komkommer
- 1 el zout
- 100 gr Griekse yoghurt
- ½ citroen, rasp en sap ervan
- 1 bosje basilicum, blaadjes ervan fijngehakt
- peper uit de molen
- olijfolie
Snijd de komkommer in dunne plakken met een dunsnijder of kaasschaaf. Of snijd het in plakjes. Leg ze met het zout in een vergiet en laat het vocht eruit lekken.
Haal ze na 10 minuten uit het vergiet en leg ze op keukenpapier.
Hak de basilicumblaadjes fijn.
Meng de yoghurt met citroenrasp en -sap, basilicumblaadjes en peper. Schep dit in een kom of schaal en drapeer daarop de komkommerslierten.
Of roer de komkommerplakjes door de basilicumyoghurt en zet koud weg.