Ga terug
+ servings
In 30 minuten klaar, vol smaak en perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el rode currypasta
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 el rode currypasta
  • 1 blik 390 ml kokosmelk
  • 5 takken verse koriander gehakt

Instructies
 

  • Meng in een grote mengkom het rundvlees met de fijngehakte gember, de knoflook en 1 el rode currypasta.
  • Breng op smaak met zout. Rol het gehaktmengsel tot balletjes van 2,5 cm en zet ze even afgedekt in de koelkast.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn, 2-3 minuten per kant. De gehaktballetjes moeten gemakkelijk loskomen van de pan als ze bruin zijn.
  • Schuif de gehaktballetjes naar de randen van de pan en voeg de paprika en ui toe aan het midden. Bak 3-4 minuten, tot ze zacht zijn. Roer de rode currypasta erdoor.
  • Giet de kokosmelk erbij. Zet het vuur middelhoog en laat, af en toe roerend, 10 minuten koken, of tot de saus ongeveer ⅓ is ingekookt en de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Garneer met gehakte korianderblaadjes.