In 30 minuten klaar, vol smaak en perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
- 500 gr mager rundergehakt
- 1 tl geraspte gember
- 4 teentjes knoflook geraspt
- 1 el rode currypasta
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 el rode currypasta
- 1 blik 390 ml kokosmelk
- 5 takken verse koriander gehakt
Meng in een grote mengkom het rundvlees met de fijngehakte gember, de knoflook en 1 el rode currypasta.
Breng op smaak met zout. Rol het gehaktmengsel tot balletjes van 2,5 cm en zet ze even afgedekt in de koelkast.
Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn, 2-3 minuten per kant. De gehaktballetjes moeten gemakkelijk loskomen van de pan als ze bruin zijn.
Schuif de gehaktballetjes naar de randen van de pan en voeg de paprika en ui toe aan het midden. Bak 3-4 minuten, tot ze zacht zijn. Roer de rode currypasta erdoor.
Giet de kokosmelk erbij. Zet het vuur middelhoog en laat, af en toe roerend, 10 minuten koken, of tot de saus ongeveer ⅓ is ingekookt en de gehaktballetjes gaar zijn.
Garneer met gehakte korianderblaadjes.