Ga terug
–+ servings
Koffiebavarois. Het is een heerlijk niet te zoet dessert met een milde koffiesmaak geworden. Als je van koffie houdt, moet je het beslist proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 ml koude koffie
  • 3 blaadjes gelatine
  • 350 ml slagroom
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 scheut koffielikeur
  • 1 eiwit
  • mokkaboontjes

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  • Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, knijp je ze goed uit en doe ze in een schaaltje met een scheutje koffie en verwarm dit 15 seconden in de magnetron, zodat de gelatineblaadjes smelten in de koffie.
  • Schenk de rest van de koffie in een komt en meng de gelatine erdoor met een garde. Zet koud weg, maar houd het wel in de gaten.
  • Klopt de slagroom op met de suiker en klop een andere kom het eiwit in helemaal stijf. Meng het eiwit voorzichtig door de slagroom en zet koud weg.
  • Als de koffie lobbig begint te worden, meng je dit met een spatel door het slagroommengsel. Lepel de bavarois in 4 glazen of 6 hele kleine glaasjes en laat verder opstijven in de koelkast.
  • Voor het serveren strooi je eventueel nog wat mocca poeder erover en leg je er een paar mokkaboontjes op.