Koffie panna cotta met vijgen. Ik heb toch een feestelijk dessert voor jullie. Maak deze Koffie panna cotta met vijgen voor een speciaal etentje thuis.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
- 500 ml slagroom
- 3 staafjes oploskoffie mocca
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 gelatineblaadjes
- 4 verse vijgen
- 8 Amaretti koekjes
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een schaaltje met koud water.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zwarte zaadjes eruit.
Breng in een pan de slagroom met de koffiepoeder, lichtbruine basterdsuiker en vanillezaadjes aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Houd het geheel nog een paar minuten net tegen de kook aan. Zet het vuur dan uit.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng het door de warme room. Giet het mengsel dan door een zeef in een schenkkan.
Schenk het mengsel dan in 4 ingevette vormpjes of glazen en laat afkoelen. Dek dit af met huishoudfolie en zet ze dan minimaal drie uur in de koelkast totdat de panna cotta stevig is.
Serveren: Dip de schaaltjes met panna cotta even in heet water en stort ze dan op de borden.
Snijd de verse vijgen in parten en leg ze naast de panna cotta. Knijp de Amaretti koekjes fijn en strooi dit naast de panna cotta. Serveer direct.