Ga terug
–+ personen
Koffie kardamom ijs met vijgen. Oh nu heb ik toch een te lekker ijsrecept voor jullie. Helemaal niet moeilijk om te maken en zo goddelijk lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 zakjes instant espressopoeder
  • 1 el kardamompoeder
  • 1 scheut koffielikeur
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 gr gedroogde vijgen
  • 6 verse vijgen
  • 2 el zoete dukkah*

Instructies
 

  • Klop met een mixer de slagroom, gecondenseerde melk, koffiepoeder en kardamompoeder in een grote schaal stijf.
  • Giet er dan een flinke scheut koffielikeur en de Griekse yoghurt bij en mix dit door de slagroom.
  • Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes en meng dit als laatste door het mengsel.
  • Lepel het in een diepvriesbak en sluit dit goed af.
  • Laat het ijs ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
  • Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Snijd ondertussen de verse vijgen in parten.
  • Lepel er bollen ijs uit en doe dit in een mooi glas. Garneer het met de verse vijg en bestrooi eventueel met de zoete dukkah.