Koffie-ijs met gezouten karamel. Perfect zoet, romig en krachtig. En voor dit zalige zelfgemaakte ijsrecept heb je geen ijsmachine nodig.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 8 uur uur 30 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 200 gr gezouten karamelsaus*
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4 zakjes instant espressopoeder
- 1 flinke scheut koffielikeur
Klop met de mixer de slagroom, gecondenseerde melk en koffiepoeder in een grote schaal stijf.
Giet er dan een flinke scheut koffielikeur bij en meng dit door het mengsel. Spatel dan voorzichtig de karamel erdoor zodanig dat er een marmereffect ontstaat.
Schep het mengsel in een diepvriesbak en sluit dit goed af.
Plaats dit minimaal 8 uur of een hele nacht in de vriezer.
Haal het ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het ijs makkelijker schepbaar is.