Ga terug
–+ servings
Koffie-ijs met gezouten karamel. Perfect zoet, romig en krachtig. En voor dit zalige zelfgemaakte ijsrecept heb je geen ijsmachine nodig.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 8 uur 30 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr gezouten karamelsaus*
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 zakjes instant espressopoeder
  • 1 flinke scheut koffielikeur

Instructies
 

  • Klop met de mixer de slagroom, gecondenseerde melk en koffiepoeder in een grote schaal stijf.
  • Giet er dan een flinke scheut koffielikeur bij en meng dit door het mengsel. Spatel dan voorzichtig de karamel erdoor zodanig dat er een marmereffect ontstaat.
  • Schep het mengsel in een diepvriesbak en sluit dit goed af.
  • Plaats dit minimaal 8 uur of een hele nacht in de vriezer.
  • Haal het ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het ijs makkelijker schepbaar is.