Koffie bananenbrood met dadels. Ik ben gek op bananenbrood, maar maak het alleen maar als ik overrijpe bananen heb liggen. Deze met koffie erin is zo lekker
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 3 hele rijpe bananen
- 2 eieren
- 75 gr palmsuiker
- 85 ml zonnebloemolie
- 2 staafjes koffiepoeder mocca*
- 1 el kaneelpoeder
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr zachte dadels
Verwarm de oven voor op 180˚.
Vet een groot cakeblik in of bekleedt het met bakpapier.
Schil de bananen en prak ze fijn.
Klop met een mixer de eieren luchtig met de suiker en voeg dan de geprakte bananen, olie, koffiepoeder en kaneelpoeder toe en mix dit erdoor.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Spatel het bakmeel door het beslag en als laatste de dadelstukjes.
Giet het beslag in het cakeblik en zet dit in de voorverwarmde oven.
Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar.
Controleer na 45 minuten of de cake al gaar is met een satéprikker.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.