Koeken met dragee eitjes. Heerlijke grote chocolate chip koeken met daarop nog van die lekkere dragee eitjes. Maak ze voor de Paasdagen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 190 gr zachte roomboter
- 160 lichtbruine basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 ei (L)
- 275 zelfrijzend bakmeel
- ½ tl grof zeezout
- 200 gr mini dragee eitjes
- 200 gr chocodrops
Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig op met een mixer.
Doe het ei erbij en klop dit door het mengsel. Voeg nu het bakmeel toe en meng dit erdoor met je handen. Meng zout erdoor.
Meng nu de 100 gram chocodrops of gehakte chocolade erdoor. Maak ongeveer 9 ballen (of meerdere kleine bollen) van het deeg en leg het een uur in de koelkast.
Bakken: Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg de helft van de deegballen op de bakplaat welke voorzien is van bakpapier.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koek in ongeveer 12-14 minuten lichtbruin en gaar.
Haal het dan uit de oven en bak de rest van de koekjes van het overgebleven deeg.
Als je kleinere koeken gaat maken, dan wordt de baktijd iets korter, ongeveer 10-12 minuten.
Druk de dragee eitjes in de warme koeken en laat ze afkoelen op een rooster.