Dit gerecht haalt zijn inspiratie uit de klassieke korma – een romige, zacht gekruide curry uit de Indiase keuken .
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 1 ui
- 400 gr verse boerenkool
- 1 pot 540 gr limabonen
- 1 zakje Koarma specerijenmix*
- 150 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 2 el boter
- 4 takken koriander
Snipper de ui, spoel de boerenkool schoon en laat uitlekken.
Giet de limabonen in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan, laat uitlekken.
Meng de specerijenmix met de kokosmelk en water.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en fruit de ui tot ze zacht zijn.
Voeg de boerenkool toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Doe de kokosmelk met specerijen erbij en laat even al roerend pruttelen op middelhoog vuur.
Meng als laatste de limabonen erbij en meng dit erdoor.
Als de saus te dik lijkt, kan je nog wat water toevoegen.
Serveer in diepe borden of kommen en garneer met korianderblaadjes.