Ga terug
+ servings
Knolselderijsoep met zwarte knoflook: een elegante, aromatische soep met diepgang.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 grote knolselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol zwarte knoflook
  • olijfolie
  • 900 ml groentebouillon

Topping

  • 4 el room
  • 12 salieblaadjes

Instructies
 

  • Schil de knolselderij, snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm en snijd dit in kleine blokjes.
  • Schil en snipper de ui en hak het knoflookteentje fijn. Haal de zwarte knoflookteentjes uit hun vliesje.
  • Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook. Laat het niet verkleuren. Voeg dan de knolselderij blokjes en teentjes zwarte knoflook toe en bak dit nog even mee.
  • Giet de bouillon erbij en laat op middelhoog vuur ongeveer 25-30 minuten zachtjes koken tot de knolselderij zacht is.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin de salieblaadjes krokant.
  • Schep nu de groenten en bouillon in een blender en pureer het samen met een scheutje room tot een romige soep of pureer het in de pan met een staafmixer.
  • Pureer net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Als het te dik lijkt, voeg dan nog wat water, bouillon of room toe.
  • Schep de soep in kommen en verdeel de krokante salieblaadjes erover.
  • Giet er ook nog een beetje room over en eventueel wat zwarte knoflookolie*.