Ga terug
+ servings
Knolselderij frieten. De knolselderij zal nooit de prijs van mooiste groente winnen, maar man oh man wat is het een smaakbommetje. Maak er frieten van!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote knolselderij
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el rozemarijnzout*
  • 1 tl peper
  • 1 el tijmblaadjes
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies
 

  • Snijd de onderkant van de knolselderij. Snijd hem dan rondom en stukje eraf zodat de knolselderij bijna vierkant is. Schil de overgebleven schil met een dunschiller weg.
  • Snijd de knolselderij dan in de lengte in plakken van ongeveer 1 centimeter. Snijd deze plakken in frieten van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Kook de frieten in kokend water met zout in ongeveer 2-3 minuten. Giet ze dan af en laat goed uitstomen. Dep ze daarna goed droog.
  • Verwarm de oven voor op 230˚C en beleg een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
  • Doe de frieten in een kom en giet de olie hierover. Bestrooi met de rozemarijnzout, peper,
  • tijmblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.
  • Schud ze even goed zodat ze allemaal bedekt zijn met de smaakmakers. Verdeel ze dan over de bakplaat en schuif ze in de hete oven.
  • Bak de knolselderij frieten in ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Keer ze wel halverwege even om.