Klassieke Hachee. Maak dit gemakkelijke hachee recept met vlees en uien. Net zoals grootmoeder hem altijd maakte. Dit is mijn variant erop.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Snijd het vlees in stukken (of laat de slager dit doen) en bestrooi het met zout, peper en bloem.
Zet een grote braadpan op het vuur en verwarm hierin de bouillon met de kruidnagelen, laurier en jeneverbessen.
Of je doet de specerijen in een speciaal kruidenzakje of kruidenbuiltje en haal je dit in z'n geheel eruit als het gerecht klaar is.
Bak het vlees in een klontje boter in kleine porties in een koekenpan op hoog vuur, totdat het vlees een lekker bruin korstje heeft.
Doe niet te veel vlees tegelijk in de pan, anders gaat het vlees koken in plaats van bakken. Blus het vlees af met een scheutje rode wijn of azijn. Doe het gebakken vlees in de braadpan.
Snijd de uien en bak die vervolgens in het overgebleven braadvet, voeg eventueel extra boter toe.
Als de uien gebakken zijn doe je het bij het vlees in de braadpan. Leg een deksel op de pan en zachtjes laten sudderen tot het vlees lekker gaar is. Dat duurt wel 2 tot 3 uur.
De hachee is lekker met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes.