Als je van chocolade houdt, dan moet je echt eens deze goddelijke kladdkaka recept proberen! Snel en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Scandinavisch
- 200 gr pure chocolade
- 200 gr roomboter + extra
- 250 gr suiker
- 130 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 4 eieren (L)
Verwarm je oven voor op 175°C. Vet een ronde bakvorm (24 centimeter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Hak de chocoladereep fijn en doe dit in een grote pan samen met de boter. Laat dit op laag smelten en meng het dan goed door elkaar. Haal de pan van het vuur.
Spatel al roerend de suiker, bakmeel, vanillesuiker en zout erdoor. En als laatste meng je de eieren een voor een door het mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en zet dit in de voorverwarmde oven.
Bak de taart in ongeveer 20 minuten (de bovenkant moet net gestold zijn).
Haal de taart uit de oven en laat iets afkoelen voordat je het uit de springvorm haalt.
Serveer warm met vanille-ijs of koud met lekker rood fruit erop.