Ga terug
+ servings
Kipstoofschotel met kaneel en citroen. Een heerlijke stoofschotel gemaakt van kip met de kruidige Midden-Oosterse smaken. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipkarbonades
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • ½ ingelegde citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl piment
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 tomaten
  • 2 kaneelstokjes
  • 40 gr rozijnen
  • 500 kippenbouillon
  • peper en zout
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Bestrooi de kipkarbonades met peper en zout en bak ze in een bakpan aan beide kanten goudbruin in de hete olijfolie.
  • Snijd ondertussen de uien in dunne ringen, hak de knoflook fijn, snijd de tomaten en de ingelegde citroen in stukjes. Voeg dit alles bij de kip in de pan en bak nog even mee.
  • Bestrooi alles nu met de kurkuma, piment en korianderpoeder en bak dit ook even mee met de rest. Doe nu het kaneelstokje en de rozijnen erbij.
  • Giet er zoveel bouillon bij zodat de kip er voor de helft in ligt, breng aan de kook en leg een deksel op de pan. Laat dit ongeveer 45-60 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  • Breng het gerecht eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer het met korianderblaadjes.