Kipschnitzel met spatzle en paddenstoeltjes. Maak eens zelf een schnitzel van bijvoorbeeld kipfilet. Helemaal niet moeilijk en veel lekkerder.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 2 kipfiletjes (à 75 gr)
- 2 el meel
- 1 ei, geklutst
- 100 gr panko
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl karwijzaadjes
- 1 tl knoflookpoeder
- peper en zout
- olijfolie
- roomboter
Erbij
- 100 gr spätzle
- 125 gr beukenzwammetjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 20 salieblaadjes
- peper en zout
Leg je hand op de kipfilet en snijd hem bijna doormidden. Vouw de kipfilet dan open.
Leg de opengevouwen kipfilet tussen twee vellen huishoudfolie en sla de kipfilet plat tot ongeveer een 1/2 centimeter.
Leg drie borden klaar met op één het meel, eentje met het geklutst ei en eentje met panko. Meng door de panko de gerookte paprikapoeder, karwijzaadjes, knoflookpoeder en peper en zout.
Wentel de schnitzels eerst door de bloem, klop het overtollige bloem dan af. Wentel het dan aan beide kanten door het ei en daarna door de panko.
Verhit een grote koekenpan met een scheut olijfolie en een klontje roomboter. Zet het vuur middelhoog en bak de schnitzels in 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de spätzle volgens aanwijzing op de verpakking. Giet het af en laat uitlekken.
Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin de beukenzwammetjes samen met de knoflook en salie. Meng als laatste de gekookte spätzle toe.