Ga terug
+ personen
Kipsalade met ras-el-hanout. Van een restje kip heb ik een heerlijke Marokkaanse kipsalade gemaakt met ras-el-hanout en abrikozen erin.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr gebraden kipvlees
  • ½ zakje wortelrasp
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 1 lenteui
  • 4 takken koriander
  • 4 el Griekse yoghurt
  • ½ tl ras-el-hanout
  • peper en zout

Instructies
 

  • Meng in een grote kom de yoghurt met de ras-el-hanout. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd het kippenvlees in stukjes en doe dit in de kom met de saus samen met de wortelrasp.
  • Snijd de abrikozen fijn, de lenteui in dunne ringen en de korianderblaadjes fijn.
  • Meng die ook door de kip en saus.
  • Proef of het voldoende op smaak is, misschien kan er nog wat ras-el-hanout of peper en zout erdoor.