Kipsalade met ras-el-hanout. Van een restje kip heb ik een heerlijke Marokkaanse kipsalade gemaakt met ras-el-hanout en abrikozen erin.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Marokkaans
- 350 gr gebraden kipvlees
- ½ zakje wortelrasp
- 50 gr gedroogde abrikozen
- 1 lenteui
- 4 takken koriander
- 4 el Griekse yoghurt
- ½ tl ras-el-hanout
- peper en zout
Meng in een grote kom de yoghurt met de ras-el-hanout. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd het kippenvlees in stukjes en doe dit in de kom met de saus samen met de wortelrasp.
Snijd de abrikozen fijn, de lenteui in dunne ringen en de korianderblaadjes fijn.
Meng die ook door de kip en saus.
Proef of het voldoende op smaak is, misschien kan er nog wat ras-el-hanout of peper en zout erdoor.