Ga terug
–+ servings
Kipsalade met cranberries en walnoten. Maak van een restje kip of kipfilet deze heerlijke en makkelijk te maken salade. Lekker op een toastje of brood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr gegaard kip
  • 50 gr cranberries
  • 50 gr walnoten
  • 2 lenteuien

Dressing

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el Nigellazaadjes*
  • peper en zout

Instructies
 

  • Dressing: meng in een grote kom de yoghurt met de mayonaise, mosterd en Nigellazaadjes. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Snijd het kippenvlees in kleine blokjes of pluk het uit elkaar. Doe de stukjes kip en de cranberries in de kom met de dressing.
  • Hak de walnoten grof en snijd de lenteuien in dunne ringen. Doe dit ook in de kom en meng alles samen en je salade is klaar.