Kippendijen met za’atar en kikkererwten. Een heerlijk maar simpel te maken gerecht van Nigel Slater. Dze kip met za'atar kruiden wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- 4 kippendijen
- olijfolie
- 3 el za’atar
- 8 teentjes knoflook
- 2 blikken (à 400 gr) kikkererwten
- 1½ tl harissa
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 bosje koriander
Verwarm de oven voor op 200˚C en leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
Leg de kippendijen op de ovenplaat en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi ze aan beide kanten met de za’atar, peper en zout. Leg de ongepelde teentjes knoflook erbij.
Schuif de bakplaat in de oven en bak dit 30 minuten.
Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water, laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten met een beetje olijfolie, harissa, peper en zout in een kom en meng dit goed.
Verdeel de kikkererwten over de bakplaat naast de kippendijen en schuif de bakplaat weer in de oven. Rooster het nog in ongeveer 15-20 minuten tot de kip gaar is.
Haal de bakplaat dan uit de oven. Druk de knoflook uit hun velletjes in een schaaltje. Prak dit fijn en meng de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Lepel de kikkererwten en kippendijen op een schaal of op de borden en garneer met de korianderblaadjes.